Nieuwsbrief november 2018
Belangrijke data:
Zie kalender aan de achterzijde!
Deze nieuwsbrief is ook te vinden op onze website: www.heldringschool.nl

Koffie ochtend:
Op maandag 5 november staat de koffie ochtend in het thema van de actie schoenmaatjes. De tweede koffie ochtend deze maand is op donderdag 22 november.

Actie schoenmaatjes
Elk jaar is dit weer een mooie actie voor leeftijdgenootjes van uw kind in landen als Albanië, Moldavië, Ghana en Irak waar kinderen en ouders zich enthousiast voor inzetten. We hopen weer veel schoenendozen te kunnen vullen met schoolspullen, toiletspullen en speelgoed. Wat heeft u nog? Inleveren kan van 12 t/m 16 november.

Sinterklaas
Woensdag 5 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. We ontvangen de Sint en de Pieten op het grote plein van kwart voor negen tot negen uur. Alle ouders zijn hierbij van harte welkom. Daarna vieren de kinderen het feest binnen verder.

Kooklessen
Juf Buhic is weer gestart met de kooklessen. Deze week hebben de kinderen overheerlijke appelflappen gemaakt.

Lezen is Top (LIST)
Onze school doet dit jaar mee aan het LIST project met als doel dat alle kinderen goed leren lezen. Een belangrijk onderdeel hiervan is creatief schrijven. De groepen 3/4 en 4/5 hebben gewerkt aan een recept voor appelmoes en natuurlijk ook echt appelmoes gemaakt!

Techniek lessen
Vandaag zijn we in groep 6/7 b tijdens de techniek les gestart met werken op de tablet. We hebben 16 tablets aangeschaft zodat elk kind uit de groep op een eigen tablet kan werken. We werken met de leerlijn van Lego WeDo. WeDo is een bouwset waarmee kinderen de wetenschap kunnen ontdekken. Leerlingen worden aangemoedigd om op een creatieve manier onderzoek te doen en te ontwerpen. Dit alles onder begeleiding van onze vakdocent techniek Dhr. John Ketting.