Nieuwsbrief maart 2019
Wanneer de koffie ochtenden in maart zijn kunt u zien op de kalender aan de achterzijde.

Kooklessen
De kinderen die kookles krijgen maken een culinaire reis door de wereld. Ze maken de lekkerste gerechten uit diverse landen zoals Griekse linzensoep en tosti’s van Turks brood.

Week van het geld
De week van het geld is van 25 t/m 29 maart 2019. Thema is: ‘Ben jij een held met je geld?’ Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. http://www.weekvanhetgeld.nl
Op maandag 25 maart is er een thema ochtend voor ouders over de Week van het geld. Ook in de klas zal aandacht aan de week van het geld worden besteed met speciaal lesmateriaal; zowel op papier als digitaal.

Veiligheid
In de groepen 7/8 wordt deze maand aandacht besteed aan het thema veiligheid. U kunt denken aan veiligheid thuis, op school, onderweg naar school, en online; op internet en op de sociale media.
Op maandag 8 april is er een thema ochtend voor ouders over dit onderwerp.

ZangExpress
Wij geven muziekonderwijs met hulp van de leerlijn van ZangExpress. ZangExpress streeft ernaar om alle kinderen, jongeren en volwassenen te laten ervaren hoe fijn het is om muziek te maken. En hoe heerlijk het is om van mooie muziek te kunnen genieten. De 21e eeuwse technologie, met al haar digitale mogelijkheden, is hierbij een hulpmiddel. Het doel is muziek! U kunt binnenkort thuis ook kennismaken met ZangExpress want een onderdeel van de digitale methode is dat kinderen thuis kunnen inloggen.